Wist u dat 72% van de Nederlanders wel eens snurkt?
16% snurkt bijna elke nacht en 5% wordt regelmatig snakkend naar adem wakker.
Snurken is een serieus probleem, NoseTubes helpt u daarom graag met antwoorden op vragen die u wellicht heeft over snurken.
Snurken kan verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is de oorzaak een combinatie van factoren zoals een verslapte huig die de keel gedeeltelijk afsluit, of verslapte neusvleugels die de neusademhaling verstoren. In het geval van de huig die de keel laat dichtvallen gebeurt dit vaak wanneer men op de rug ligt. Dit is extra lastig, omdat men als natuurlijke reactie vaak op de rug gaat slapen, wanneer de ademhaling via de neus onvoldoende is. De ademhaling gaat dan vervolgens via de mond, maar moet geforceerd langs de slappe huig en keelholte. Hierdoor ontstaat een trilling in dit zachte weefsel, wat vervolgens het snurkgeluid veroorzaakt.
Het optimaliseren van de neusademhaling is in veel gevallen al voldoende om het snurken te stoppen.
Een andere oorzaak die minder vaak genoemd wordt is het hebben van een kleine onderkaak. In deze gevallen zakt de onderkaak naar beneden waardoor de tong en het strottenklepje dichter bij de keelholte komen. Hierdoor kunnen ook trillingen ontstaan en dus snurkgeluiden veroorzaken.
Snurken kan in sommige gevallen ongezond zijn. Ernstige snurkproblemen zijn te herleiden naar een verhoogde bloeddruk, concentratieproblemen, stressontwikkeling maar ook naar het vaker hebben van heftige hoofdpijn.
Wanneer men af en toe snurkt is er in principe geen gezondheidsrisico. Pas wanneer snurken frequent plaatsvindt of wanneer de ademhaling meerdere keren stopt tijdens de slaap, treden er risico’s op. Indicaties hiervoor zijn slaperigheid overdag, concentratieverlies en vergeetachtig zijn.
Neem altijd contact op met uw arts wanneer u twijfelt of een medisch hulpmiddel in uw geval een oplossing kan zijn.
Bij 72% van de Nederlanders komt snurken wel eens voor. Bij 56% hiervan is er sprake van af en toe snurken. 16% van de snurkende mensen, snurkt bijna elke nacht. Snurken komt voor bij zowel mannen als vrouwen, mannen snurken wel meer en vaak harder dan vrouwen. Snurken komt voor bij veel gezinnen, in allerlei leeftijdscategorieën. Wanneer snurken veel voorkomt in de familie kan het zijn dat snurken al op jonge leeftijd begint. In andere gevallen ontwikkelt snurken vaak tussen het dertigste en vijftigste levensjaar. Naar mate men ouder wordt, kan het snurken verergeren.
Snurken is een vaak een symptoom van OSAS, hoewel niet alle snurkers OSAS hebben of later ontwikkelen. Snurken is de trilling van zacht weefsel in de mond- en keelholte. OSAS is het frequent onderbreken van de ademhaling tijdens de slaap. Wanneer de ademhaling meerdere keren per nacht onderbroken wordt voor tien seconden of langer, dan is er sprake van OSAS.
Door uw neusademhaling te optimaliseren met de NoseTubes kunnen OSAS-gerelateerde klachten sterk verminderd worden.
Sommige antisnurkproducten kunnen helpen bij OSAS-gerelateerde klachten. NoseTubes kunnen helpen bij lichte OSAS-gerelateerde klachten. Wanneer er sprake is van zware OSAS-klachten zijn er andere oplossingen nodig die vaak minder comfortabel zijn en enige tijd van gewenning zal nodig zijn. Wanneer u het vermoeden heeft dat u OSAS-gerelateerde klachten heeft, raden wij u aan om contact op te nemen met uw huisarts.
Er zijn vele verschillende oplossingen om snurken te stoppen. Een veel gebruikt trucje om op uw zij te blijven liggen, is een tennisbal aan de achterkant in uw pyama te naaien. Hoewel dit voor sommige mensen een oplossing is, is het niet de meest comfortabele oplossing.
Er zijn diverse antisnurkproducten te koop. Een van deze producten zijn de NoseTubes. De NoseTubes zijn ontwikkeld in samenwerking met het Deventer Ziekenhuis en KNO-arts T. van der Laan. NoseTubes hebben hun nut inmiddels bij vele mensen bewezen en kunnen ook voor u de oplossing zijn.
Snurken kan al gestopt worden door gewoontes te veranderen. Geen alcohol drinken voor het slapen gaan, afvallen en niet op de rug slapen kunnen simpele oplossingen zijn voor snurkproblemen. Werken de oplossingen niet? Dan kunt u medische hulpmiddelen zoals de NoseTubes overwegen. NoseTubes optimaliseren uw neusademhaling en zorgen voor een betere ademhaling.
Een optimale neusademhaling zorgt dat u op een natuurlijke manier kunt ademhalen en niet automatisch op uw rug draait in uw slaap. Een vrije ademhaling via de neus kan zorgen voor een rustige ademhaling. Bovendien draagt een optimale ademhaling via de neus ook bij aan een betere zuurstofbalans in het bloed.
Operaties zijn situatieafhankelijk. Dit kan variëren van een aanpassing van de huig tot een correctie van het neustussenschot. Uw KNO-arts zal u adviseren welke operatie in uw geval het beste resultaat kan opleveren.
Operaties zijn in vele gevallen succesvol, al zijn er altijd risico's verbonden aan operaties. Mogelijke gevolgen van een operatie zijn o.a. pijn bij het slikken, een droog gevoel in de keelholte, het gevoel dat er een brok in de keel zit, het uitspreken van een harde “g” kan problematisch worden, maar ook kan de smaak ernstig verslechteren voor de duur van enkele weken tot zelfs maanden.
Geen reacties gevonden.